Vegan chips

These chips won’t go straight to the hips!

Ingrediënten voor4 personen
2 zoete aardappels
2 aardappels
2 courgettes
2 aubergines
2 pastinaken
2 bospenen
olijfolie
zwarte peper
grof zeezout
paprikakruiden
oregano

Zo maak je het
1. Was alle groenten met koud water en droog ze af met een handdoek. Behoud de schil van de groenten voor een extra knapperige toets.
2. Snij de groenten in dunne schijfjes van 3 millimeter dik  (je kan hiervoor ook een kaasschaaf of mandoline gebruiken). Leg de schijfjes in een kom water en laat deze gedurende 5 minuten weken.
3. Leg de schijfjes geweekte groenten op keukenhanddoeken, dop ze af met een keukenhanddoek, laat ze uitlekken en strooi er zout over. Laat het zout gedurende 15 minuten in de schijfjes trekken.
4. Doe de schijfjes in een grote kom en kruid af met peper, grof zeezout, paprikakruiden, peterselie, bieslook en oregano.  Doe er een beetje olijfolie bij (niet te veel want anders worden ze niet krokant) en roer alles goed om.
5. Verdeel op een vel bakpapier de schijfjes gemarineerde groenten. Ze mogen zeker niet op elkaar liggen, geef ze genoeg ademruimte. Bak de chips in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°. Draai de chips daarna om en bak ze nogmaals gedurende 20 minuten op 180°.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s