Ramen met rundvlees

Amen to this ramen!

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram rijstnoedels
400 gram rundersteak
200 gram sugar snaps
125 gram taugé (sojascheuten)
6 stengels lente ui
4 eieren
2 tenen look
2 blokjes runderbouillon
1 blokje kippenbouillon
1 broccoli
1 rode zoete puntpaprika
1 bussel verse koriander
1 limoen
zwart sesamzaad
wit sesamzaad
chili vlokken
koriander poeder
peper
zout
sojasaus
vissaus

Zo maak je het
1. Verhit een pan zonder vetstof en rooster er gedurende drie minuten de witte en zwarte sesamzaadjes op. Roer deze tijdens het roosteren goed door elkaar zodat ze niet aanbranden.
2. Snij de roosjes van de broccoli en leg deze apart.
3. Snij de stengels van de rode zoete puntpaprika en snij deze in zijn lengte doormidden. Verwijder de zaadlijstjes en snij de stukken in fijne reepjes en vervolgens doormidden. Leg ze daarna opzij.
4. Snij de verse koriander in grove stukken en leg deze opzij.
5. Snij de rundersteaks in fijne slierten en leg ze opzij.
6. Vul een kookpot met heet water en laat dit op een hoog vuur koken. Doe er de roosjes broccoli, de sugar snaps en de reepjes zoete puntpaprika in kook deze gedurende 15 minuten beetgaar.
7. Haal met een knijper de groenten uit het kokend water en leg deze in een vergiet.
8. Doe in hetzelfde kokende water de reepjes rundersteaks en kook deze gedurende vier minuten. Haal ze er daarna met een knijper uit en leg ze opzij.
9. Doe in het kokend water dat je hebt gebruikt voor de groenten en het vlees de blokjes bouillon, 2 tenen versneden look, de helft van de versneden koriander, koriander poeder, het sap van één limoen, vijf eetlepels sojasaus, vijf eetlepels vissaus, chili vlokken, peper en zout. Laat dit gedurende 10 minuten goed doorkoken. Dit vormt je soep. Voeg op het einde de taugé toe zodat deze lichtjes gaar maar nog knapperig zijn.
10. Vul een kookpot met heet water en laat dit koken op een hoog vuur. Leg er de eieren en de noedels in gedurende drie à vier minuten. Giet de noedels in een vergiet en leg de eieren onder koud water. Pel de eieren en snij deze doormidden.
11. Snij de onderkant van de stengels lente ui en snij de stengels vervolgens in ringetjes.
12. Neem een diep bord of schaal en giet er de soep in. Vervolgens leg je er de groenten, het vlees, de eieren en de noedels in. Werk af met verse koriander, de geroosterde sesamzaadjes en de ringetjes lente ui.

Tip – ramen
Ramen is een Oosterse noedelsoep op basis van bouillon, vlees, groenten, noedels en toppings. Deze wordt enorm veel gegeten in China en Japan na een avondje stappen net zoals wij een pak friet verorberen. Je kan zelf kiezen welke soort noedels je gebruikt en of je het vlees eventueel vervangt door vis of kip. Variëren en spelen zou ik zo zeggen!

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s