Snijbiet met pikante kip, geschilde radijs en zongedroogde tomaatjes

Tijdens de aantocht van de zomer en tijdens de zomer zelf heb ik altijd hartstikke veel zin in lichte slaatjes. Omdat het warmer is, verdraag ik geen zware maaltijden en ben ik al snel verzadigd met iets licht en fris. In het creëren van een slaatje kan je eindeloos variëren. Meestal gebruik ik gewoon wat ik in mijn koelkast heb liggen en flans ik maar wat op het bord. Leftovers zijn ideaal om verschillende dingen te combineren. Dit gerechtje kan je misschien inspireren om creatief aan de slag te gaan in de keuken zonder dat het je te veel tijd kost. 😉

LRM_EXPORT_20180610_204609-01

Ingrediënten voor 2 personen
2 kipfilets
2 lange radijzen
1/2 komkommer
snijbiet
zongedroogde tomaatjes
olijfolie
balsamicoazijn
cajunkruiden
zwarte peper
zout

Zo maak je het
Snij de kipfilets in blokjes en marineer ze in olijfolie, cajunkruiden, zout en zwarte peper. Bak de blokjes gedurende vijf minuutjes goudbruin op een pan. Snij de onder- en bovenkant van de radijzen en gebruik een dunschiller om lange slierten te verkrijgen. Snij de komkommer in lange stokjes. Meng de snijbiet en de komkommer met een scheut olijfolie, een scheut balsamicoazijn, zwarte peper en zout en garneer in een diep bord. Leg in het midden de gebakken kip en daarop de slierten radijzen. Werk af met zongedroogde tomaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s