Tagliatelle met bladspinazie, zalm en limoen

Ingrediënten voor 2 personen
200 gram jonge bladspinazie
2 stengels lente- uitjes
160 gram tagliatelle con spinaci
250 gram zalmfilet
2 limoenen
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels smeerbare geitenkaas
geroosterde sesamzaden
peper
viskruiden met dille

Zo maak je het
1. Snijd de zalmfilet in fijne repen en marineer met 1 eetlepel olijfolie, viskruiden met dille en peper. Neem de zalmfilet 2 uur op voorhand uit de koelkast, deze heeft meer smaak wanneer hij op kamertemperatuur is.
2. Snijd de lente- uitjes in ringetjes.
3. Verhit een pan en rooster de sesamzaadjes tot deze lichtbruin zien.
4. Neem een kookpot en vul deze tot de helft met heet water en 1 eetlepel olijfolie. Zet de pot op het vuur en doe er de tagliatelle in wanneer het water kookt. Kook de tagliatelle al dente. Roer regelmatig met een houten lepel. Giet de tagliatelle af in een vergiet en spoel kort met koud water zodat deze niet aan elkaar blijft kleven.
5. Verhit een kookpot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en stoof er gedurende 3 minuten de jonge bladspinazie in. Kruid af met peper.
6. Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie en bak er kort de fijne repen zalmfilet in. Zorg ervoor dat de zalm langs beide zijden een krokant korstje krijgt door deze op een hoog vuur gedurende 1 minuut aan te bakken. Zet op een laag vuur met een deksel gedurende 2 minuten om de binnenkant te garen.
7. Doe de afgegoten tagliatelle terug in dezelfde kookpot en voeg er de gestoofde jonge bladspinazie aan toe samen met 1 eetlepel olijfolie, peper en 3 eetlepels smeerbare geitenkaas. Knijp voorzichtig met een een keukentang alles goed door elkaar.
8. Prik met een vleesvork doorheen de tagliatelle en draai rond. Leg het geheel in een diep bord en vorm met een draaiende beweging een lange, dikke lus.
9. Leg de gebakken repen zalmfilet op de rand van de tagliatelle en leg er een paar schijfjes limoen tussen.
10. Doe het sap van een limoen over het geheel en werk af met de lente- uitjes en de geroosterde sesamzaadjes.

Tip – vleesvork
Een vleesvork is een vork met twee lange tanden. Dit wordt gebruikt om vlees vast te pinnen tijdens het draaien en het voorsnijden ervan. Vandaag krijgt dit vork een tweede functie en wordt het regelmatig gebruikt voor het dresseren van pasta.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s