Thaise lenterolletjes

Fresh springrolls!

Ingrediënten voor 2 personen
1 wortel
1 rode puntpaprika
1/3 van een komkommer
2 stengels lente uitjes
30 blaadjes jonge bladspinazie
200 gram zalmfilet
6 vellen rijstpapier
1 eetlepel olijfolie
peper
viskruiden
wasabi
sojasaus

Zo maak je het
1. Snijd de wortel, de rode puntpaprika en de komkommer in lange reepjes en leg ze gegroepeerd op een bord.
2. Snijd de lente uitjes in ringetjes en leg ze bij de andere groenten.
3. Snijd het stuk zalm in 6 lange repen en marineer ze met 1 eetlepel olijfolie, peper en viskruiden. Bak deze goudbruin op een pan op een middelmatig vuur gedurende 3 minuten. Leg ze daarna op het bord bij de groenten.
4. Neem een schaal of een diep bord en vul het met koud water. Leg er een vel rijstpapier in gedurende en laat dit gedurende 20 seconden weken. Leg dit daarna op een droog bord.
5. Begin vanaf de onderkant van het vel rijstpapier de ingrediënten te garneren. Begin met 3 blaadjes jonge bladspinazie, vervolgens een reep wortel, een reep rode puntpaprika, een reep komkommer, enkele ringetjes lente uitjes en bedek dit geheel met 3 blaadjes jonge bladspinazie.
4. Neem het uiteinde van het vel rijstpapier vast en druk al rollend de inhoud goed aan tot je een rolletje krijgt. Draai de uiteindes naar binnen. Herhaal dit proces tot je 6 rolletjes hebt.
5. Hak voorzichtig de lenterolletjes doormidden en serveer ze op een bord samen met wasabi en sojasaus.

Tip – rijstpapier
Je kan deze verkrijgen in kleine of in grote vorm in Thaise winkels en ondertussen in een aantal supermarkten. Normaal gezien voorschrijven ze om de vellen te weken in warm water maar ik verkies voor koud water aangezien deze dan veel minder plakken en minder snel kunnen scheuren. Dit vergemakkelijkt het rollen.

Tip – variatie ingrediënten 
Je kan zelf kiezen indien je eventueel noedels toevoegt in de rolletjes of andere groenten of kruiden dan hierboven beschreven, zoals sojascheuten, koriander, munt, rode peper, gember, … De zalm kan je ook vervangen door kip, kalkoen, varkensfilet, garnalen, scampi’s, … Er zijn eindeloze variaties mogelijk, aan jou de optie om te experimenteren en te achterhalen welke ingrediënten je het liefst hebt.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s