Dadels met gegrilde groene aspergetips, geitenkaas en spek en ovengebakken vijgen met honing

Sommigen onder jullie zullen hun kerstboom al placeren en beginnen brainstormen over wat te eten met de feestdagen! Elke week geeft Geregeld Goesting een ideetje mee om zowel met kerst als met nieuwjaar een lekker, gezond en gelukkig momentje te beleven! Simpel en licht verteerbaar maken van dit voorgerecht geen zondaar!

Ingrediënten voor 2 personen
100 gram groene aspergetips
10 ontpitte dadels
10 sneden ongezouten ontbijtspek
6 verse vijgen
1 rol geitenkaas
honing
olijfolie
balsamico crème
zwarte peper
grof zeezout

Zo maak je het
1. Verhit een grillpan met 1 eetlepel olijfolie en gril er de groene aspergetips op zodat deze langs beide kanten een krokant korstje krijgen. Kruid goed af met zwarte peper en grof zeezout en leg deze nadien apart.
2. Snij het rolletje geitenkaas in schijfjes en vervolgens doormidden.
3. Leg op het uiteinde van een snede ontbijtspek 2 gegrilde aspergetips, dan een stukje geitenkaas en vervolgens de dadel. Rol het geheel op en leg elk rolletje even op een apart bord.
4. Verhit dezelfde grillpan met 1 eetlepel olijfolie en gril er gedurende 5 minuten de rolletjes op zodat deze langs beide kanten goudbruin zien.
5. Leg de gegrilde rolletjes op een vel bakpapier op een bakplaat.
6. Snij de verse vijgen doormidden en leg ze op dezelfde bakplaat. Overgiet alles met honing en zet de bakplaat in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten op 180°.
7. Dresseer de rolletjes en de vijgen op een bord met een scheut balsamico crème.

Tip – balsamico crème
Je kan kiezen om deze ready made te kopen in de winkel of zelf te maken. Hoe? Warm in een kookpotje redelijk wat honing op en breng nét niet aan de kook. Doe er de balsamico azijn bij en laat even doorkoken tot je een stroop bekomt. Giet deze stroop in een kommetje of een tube. Je hebt nu balsamico crème.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s