Taco’s met gezoete kip, rode kool witlofsalade, avocado en fetakaas

The only bad taco is the one you didn’t eat!

So go for your treat! Cocina Mexicana 😉

Ingrediënten voor 12 taco’s
300 gram kipfilet
12 taco shells
3 eetlepels magere Griekse yoghurt
1 stronk witlof
1 avocado
1 limoen
1 bokaal jalapeños
1/2 rode kool
1/2 stuk fetakaas
peterselie
bieslook
kipkruiden
paprikakruiden
olijfolie
honing

Zo maak je het
1. Snij de kipfilets in kleine stukjes en doe ze in een kom. Doe hier naar eigen smaak kipkruiden, paprikakruiden, peper en zout bij. Voeg er daarna wat bieslook, peterselie, een flinke scheut honing en een flinke scheut olijfolie aan toe. Roer dit goed om.
2. Rasp de helft van een rode kool en doe deze in een kom. Snij de onderkant van de stronk witlof en snij de stronk in zeer kleine stukjes. Doe deze in dezelfde kom. Pers het sap van een halve limoen over het geheel en doe er 3 eetlepels magere Griekse yoghurt bij. Kruid dit af met peper en zout en doe er wat bieslook en peterselie bij. Roer alles goed om.
3. Snij de avocado doormidden en draai de twee helften met je handen in tegengestelde richting zodat de twee helften van elkaar loskomen. Verwijder de harde kern en lepel de twee stukken mooi uit. Snij deze twee stukken avocado in zeer kleine stukjes en doe ze in een kommetje. Pers over de stukjes avocado het sap van een halve  limoen en kruid af met peper en zout.
4. Verwarm de taco shells op een vel bakpapier op een bakplaat in een voorverwarmde oven gedurende 5 minuten op 160°.
5. Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie en bak er op een hoog vuur de gemarineerde blokjes kip op zodat deze langs beide kanten goudbruin zien.
6. Leg de stukjes kip in de taco, daarna een beetje rode kool witlofsalade, vervolgens een paar stukjes avocado en ten slotte een paar gebrokkelde stukjes fetakaas. Werk elke taco af met een beetje honing en enkele jalapeños.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s