Koolvis met dille en lente ui, gezoete wortelpuree met bieslook en doperwten in een yoghurtdressing van sjalot

Enjoy your homemade dish, especially when it contains some fish. #neewijdoennietaanvasten #voeduwgasten

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram koolvis
200 gram magere Griekse yoghurt
5 aardappelen
3 sjalotten
2 stengels lente ui
1 kg wortelen
1 blik doperwten
1/2 limoen
olijfolie
sojamelk
honing
peper
zwarte peper
viskruiden met dille
nootmuskaat
bieslook
zout

Zo maak je het
1. Schil de wortelen en de aardappelen en snij ze in grove stukken. Doe ze in een kom en vul deze met heet water. Kook de wortelen en de aardappelen op een hoog vuur gedurende 30 minuten. Giet ze daarna af.
2. Pel de sjalotten en snij ze in fijne snippers. Doe 3/4 daarvan in een kommetje. Doe hierbij één blik doperwten en de magere Griekse yoghurt. Pers er het sap van een halve limoen over en kruid af met peper en zout. Roer alles goed om.
3. Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak er de koolvis op. Eerst op een hoog vuur zodat ze langs beide kanten een krokant korstje krijgen, daarna op een laag vuur afgedekt met een deksel gedurende twee minuten om verder te garen. Kruid de vis af met peper en viskruiden met dille.
4. Mix de gekookte wortelen en aardappelen met een staafmixer en voeg een flinke scheut sojamelk, een scheut honing en bieslook toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
5. Smeer de puree op een bord en leg er een stuk gebakken koolvis naast. Leg hierop een paar snippers sjalot en ringetjes gesneden lente ui. Lepel er tenslotte de doperwten bij en kruid het bord nog eens af met zwarte peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s