Crunchy stir fried vegetables with chicken and oyster sauce

Één van mijn favoriete gerechten wanneer ik in Thailand ben! Waarom?

Boordevol knapperige groentjes met de nodige vitaminen, malse kip die je lang verzadigt en de mélange van een aantal authentieke smaken van Zuidoost- Azië. Love it!

Ingrediënten voor 6 personen
15 sperziebonen
6 tenen look
3 kipfilets
1 spitskool
1 broccoli
1 bakje champignons
1 blik baby maïs kolven
1 grote wortel
1 limoen
arachideolie
sojasaus
oestersaus
peper
zout

Zo maak je het
1. Schil de wortel en snij hem in schijfjes. Pluk de roosjes van de broccoli. Doe dit samen in kookpot met water en kook de groenten gedurende 10 minuten en giet ze daarna af in een vergiet. Zeker niet langer want de groenten moeten knapperig blijven.
2. Doe de topjes van de sperziebonen en snij ze in hun lengte in drie. Snij de champignons in schijfjes. Snij de baby maïs kolven in hun lengte doormidden en vervolgens in hun breedte doormidden. Ontrafel de spitskool en snij de bladen in grove stukken. Snij de kipfilets in slierten.
3. Verhit een wokpan met een flinke scheut arachideolie en roerbak er de spitskool, de champignons, de kip, de baby maïs kolven en de sperziebonen in.
4. Voeg daarna de gekookte broccoli en wortel toe en overgiet het geheel met een flinke scheut arachideolie, sojasaus en oestersaus.
5. Doe de geperste tenen look bij het geheel en knijp het sap van één limoen uit.
6. Roer alles goed door elkaar, kruid af met peper en zout. Voeg nogmaals een flinke scheut oestersaus toe en een beetje water. Laat het geheel op een laag vuurtje een paar minuten verder sudderen.

Tip- knapperige groenten
Het is van zeer groot belang dat alle groenten lekker knapperig blijven. Dit is namelijk de basis van het gerecht, daarom dat het zo authentiek lekker is. Dus een extra wakend oog is zeer belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s