Rundshamburger met geitenkaas, honing en hennepzaad en gewokte witlof en spinazie

De hamburger… de wereldburger van de eetcultuur. Ik maakte er vandaag eentje klaar met wat gewokte groenten, knapperige garnituur en een flinke kwak geitenkaas en honing. Op één, twee, drie gemaakt en oh ja, het heeft mij gesmaakt!

Ingrediënten voor 2 personen
4 stronken witlof
2 rundshamburgers
1 zakje bladspinazie
smeerbare geitenkaas
honing
hennepzaad
garnituur
olijfolie
vanillezoetstof
peper
zout

Zo maak je het
Verwijder de onderkant van de stronken witlof en snij het witlof in stukken. Verhit een wokpan met een scheut olijfolie en roerbak er eerst het witlof in en draai er daarna de bladspinazie door. Kruid goed af met peper en zout en doe er twee druppels vanillezoetstof bij.

Bak de hamburgers gaar in een scheut olijfolie en snij ze daarna doormidden. Leg de gewokte witlof en spinazie in een diep bord vergezeld van wat garnituur en leg er de stukken hamburger bij. Smeer hier een flinke lepel geitenkaas over, besprenkel het geheel met hennepzaad en giet er een scheut honing over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s