Risotto in truffelolie met jonge bladspinazie en varkenswangetjes

Super simpel en super lekker!

Misschien al een ideetje voor de kerst- of nieuwjaarsmenu? Alleszins, I could eat this everyday.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram varkenswangetjes
300 gram risotto
100 gram jonge bladspinazie
2 ajuinen
olijfolie
truffelolie
peper
zout

Zo maak je het 
Pel de ajuinen en snij ze in kleine stukjes. Verhit een wokpan met een scheut olijfolie en blancheer er de ajuin in. Voeg daarna de risotto toe en een flinke scheut water. Laat de risotto een kwartiertje gaar worden door er om de paar minuten water aan toe te voegen en te roeren. Roer er op het laatste de jonge bladspinazie onder en giet er een flinke scheut truffelolie bij. Kruid af met peper en zout en roer nog eens goed.

Ondertussen verhit je een pan met een scheut olijfolie en bak je er eerst op een hoog vuur beide kanten van de varkenswangetjes goudbruin op. Daarna afdekken met een deksel en nog een paar minuutjes verder laten garen.  Snij de varkenswangetjes in sneetjes en leg ze op de risotto. Werk af met nog wat peper, zout en een beetje truffelolie. Parmezaanse kaas is hierbij uiteraard ook een voltreffer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s