Roasted pepper soup with turkey balls

Bring on your spoon for a nice cup of soup on a sunday afternoon!

Ingrediënten voor 8 porties
500 gram kalkoengehakt
6 rode paprika’s
3 ajuinen
2 blokjes kippenbouillon
1 potje platte kaas
pikante paprikakruiden
pikante kippenkruiden
pimentón de la vera
zwarte peper
zout
olijfolie

Zo maak je het
Snij de paprika’s in hun lengte doormidden en verwijder de stengels en de zaadlijstjes. Snij de paprika’s in stukken. Verwijder de schil en de onder- en bovenkant van de ajuinen en snij ze in grove stukken. Meng doorheen de paprika’s en de ajuinen wat olijfolie, zwarte peper en zout en rooster ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180.

Doe de geroosterde paprika’s en ajuinen in een kookpot, vul deze tot de helft met water en voeg de blokjes kippenbouillon toe. Laat dit gedurende 10 minuten koken en kruid af met pikante paprikakruiden, pimentón de la vera, zwarte peper en zout naar eigen smaak. Mix de ingrediënten met een staafmixer.

Meng doorheen het gehakt pikante kippenkruiden, zwarte peper en zout. Rol balletjes van het geheel en bak ze goudbruin in een beetje olijfolie. Voeg ze bij de soep en roer alles goed om. Serveer de soep en de balletjes met een lepel platte kaas en werk af met een takje rozemarijn.

Tip – pimentón de la vera
Dit is een dieprood poeder dat gemaakt wordt van gedroogde rode paprika pepers. Dit poeder wordt gebruikt om de Spaanse chorizo die specifieke smaak en die rode kleur te bezorgen. Zeer appetijtelijk in een aantal Zuiderse gerechten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s