Zoete aardappel met kaki, zurkel, spiegelei, honing en parmezaan

Sweet and sour in one bowl, let’s roll! The sweetness of the potato, the persimmon and the honey match perfectly with the tender sourness of the sorrel. I like to combinate ingredients with contrasting flavors. Especially the sweet sour combo, because of my love for the Asian cuisine.

Ingrediënten voor 2 personen
250 gram zurkel
2 zoete aardappels
2 kaki’s
2 spiegeleieren
honing
olijfolie
Parmezaan
zwarte peper
zout

Zo maak je het
Schil de aardappels en snij ze in vier lange driehoekjes. Kook ze gaar in tien minuten en giet af. Snij de kaki’s in schijfjes, leg ze in een ovenschaal en giet er een beetje honing over. Rooster ze in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°.

Verhit een pan met een beetje olijfolie en bak er kort de zoete aardappels op, afgekruid met zwarte peper en zout. Serveer ze in een schaal op een bedje zurkel samen met de schijfjes geroosterde kaki. Bak op dezelfde pan twee spiegeleieren en leg ze op de ingrediënten. Werk af met honing, Parmezaan, zwarte peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s