Pizza met spinazie, Serranoham en mozzarella

There are no special days to eat pizza. It’s something you can or want to eat every single day.

Especially now during these cold days, some comfort food will do you good.

Ingrediënten
400 gram bladspinazie
225 gram bloem
50 gram Parmezaanse kaas
3 sneden Serranoham
2 tenen look
1 bol buffelmozzarella
geroosterde pijnboompitten
bakpoeder
zout
zwarte peper
Provençaalse kruiden
olijfolie

Zo maak je het
Doe de bloem, drie gram bakpoeder, drie gram zout, 120 milliliter water en een scheut olijfolie in een mengkom. Kneed dit tot een bol en wikkel hem in vershoudfolie. Laat het deeg gedurende een nachtje rusten in de koelkast.

Doe een handvol spinaziebladeren, een handvol geroosterde pijnboompitten, de tenen look, de Parmezaanse kaas, zwarte peper, zout en een flinke scheut olijfolie in een keukenrobot en mix dit op de hoogste stand tot pesto.

Verhit een wokpan met een beetje olijfolie en roerbak er een paar minuutjes de rest van de spinaziebladeren in met een beetje peper en zout.

Druk de bol deeg met je handen plat op een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er met een lepel de pesto over. Leg hierop de gewokte spinaziebladeren, scheur er de sneden Serranoham en mozzarella over, giet er een scheutje olijfolie over en strooi hier en daar wat Provençaalse kruiden. Bak de pizza gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 275°. Heeft je oven niet zo’n hoge temperatuur? Bak hem dan iets langer. Hoe hoger de temperatuur, hoe krokanter het deeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s