Quail Vietnamese style

Lekker, simpel en licht ovengerecht. Peuzelpret, vergeet niet je servet!

Ingrediënten voor 2 personen
6 stengels lente ui
4 kwartels
1 aubergine
arachideolie
sojasaus
ketjap manis
basilicum
pikante kippenkruiden
peper
zout

Zo maak je het
Snij de aubergines in stukjes of slierten, de stengels lente ui in ringetjes en doe ze in een braadpan samen met de kwartels en een paar verscheurde blaadjes basilicum. Giet hierbij een scheut arachideolie, een scheut sojasaus en wat ketjap manis. Kruid af met peper en zout en masseer de marinade goed doorheen de ingrediënten. Strooi over de kwartels wat pikante kippenkruiden en dek de braadpan af met een deksel. Bak het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 90 minuten op 200°. Neem de braadpan af en toe uit de oven en lepel de jus over de kwartels. Serveer eventueel met rijst, noedels, brood, … up to you!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s