Aardbei rabarber galette

Joyful days, joyful pie.

Ingrediënten
350 gram bloem
150 gram magere Griekse yoghurt
150 gram kokosolie
50 milliliter water
10 aardbeien
2 stengels rabarber
1 eidooier
zoetstof
honing

Zo maak je het
Doe de bloem in een grote kom samen met de kokosolie. Kneed dit goed door mekaar.
Kluts de eidooier doorheen het water en giet het bij de geknede massa. Kneed dit verder tot je een mooie smeuïge bol bekomt en wikkel hem in vershoudfolie. Laat deze gedurende 30 minuten opstijven in de koelkast. Schil de stengels rabarber en snij deze in stukjes. Snij de aardbeien ook in stukjes. Doe dit in een kommetje en voeg vier eetlepels verse kaas toe en wat zoetstof. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.

Plet de bol deeg op een vel bakpapier op een bakplaat tot een mooie bodem. Leg er het beslag op en laat vier centimeter van de randen. Vouw deze toe en werk af met een scheut honing. Bak de galette in een voorverwarmde oven gedurende 60 minuten op 200°.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s