Broccoli kipburgers, gewokte paprika en verse kaas

Goestingsgewijs en gezond eten is meestal heel simpel eten. Maak met weinig iets leuk en verras jezelf, je partner, je kinderen met lekkere burgers! Verstop de groenten erin, op die manier heeft iedereen zijn portie vezels en vitamines binnen. Hide and seek, a very effective technique 😉

Ingrediënten voor 4 personen
2 tenen look
2 groene paprika’s
2 gele paprika’s
2 rode paprika’s
2 grote kipfilets
1 broccoli
verse kaas
zwarte peper
zout
pikante kippenkruiden
ketjap manis
olijfolie
honing

Zo maak je het
Snij de roosjes van de broccoli en hak ze samen met de look zeer fijn in een hakmolen. Snij de kipfilets in stukjes en doe ze in de hakmolen met een flinke scheut ketjap manis, pikante kippenkruiden en zwarte peper. Maal fijn en doe dit bij de gemixte broccoli. Kneed alles goed door elkaar en rol zes ballen uit het geheel. Druk deze plat op een vel bakpapier op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 200°. Draai ze halverwege het bakproces om.

Verwijder de stengels en de zaadlijstjes van de paprika’s en snij ze in slierten. Roerbak ze in een wok met een flinke scheut olijfolie en kruid af met zwarte peper en zout.

Verhit een grillpan met een scheut olijfolie en grill er een paar minuutjes de burgers op. Serveer met verse kaas, wat honing en zwarte peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s