Gevulde kabocha

Kabocha what?

Dit is een Japanse pompoen variant en heeft een groen wit gestreepte kleur. Deze pompoen heeft een zoete volle smaak en lijkt een beetje op geroosterde kastanjes. Anywayz, ik wil niet moeilijk doen, je kan dit gerechtje uiteraard ook maken met een andere pompoen 😉  Bon appetit!

Ingrediënten voor 2 personen
150 gram tuinbonen
2 tenen look
1 kabocha pompoen
1 blik artisjok harten
1 potje fetakaas in olijfolie
zwarte peper
zout
peterselie

Zo maak je het
Snij de kabocha pompoen doormidden, verwijder de pitten en maak een kuiltje met een lepel. Smeer de binnenkant van de pompoen in met een beetje olijfolie en leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°. Nijp goed het sap uit de artisjokharten en snij ze in stukjes. Doe deze in een mengkom samen met de tuinbonen, de fetakaas in olijfolie, versneden peterselie, zwarte peper en zout. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar en vul er de twee helften pompoen mee. Rooster nogmaals gedurende 20 minuten en tast toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s