Varkenshaasje, geroosterde spruitjes en een duo puree van butternut en broccoli met Parmezaan

Who’s making colorful plates for christmas?

For this dish some pork tenderloin, roasted Brussels sprouts, butternut mash and broccoli parmesan mash, all finished with balsamic oil.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram spruitjes
2 varkenshaasjes
1 butternut pompoen
1 broccoli
1 zakje Parmezaanse kaas
balsamico spray
plattekaas
honing
olijfolie
zwarte peper
zout

Zo maak je het
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij de pompoen in blokjes. Doe ze in een ovenschaal samen met een flinke scheut olijfolie, een flinke scheut honing, zwarte peper en zout. Meng alle ingrediënten onder elkaar en bak de pompoen in een voorverwarmde oven gedurende 60 minuten op 180°.

Verwijder de kontjes van de spruitjes en snij ze doormidden. Leg ze in een ovenschaal en giet hierbij een scheut olijfolie. Kruid af met zwarte peper en zout, meng alles goed door elkaar en bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 180°.

Snij de roosjes van de broccoli en kook ze in 20 minuten gaar. Giet de roosjes af in een vergiet en doe ze in de hakmolen of keukenrobot. Doe hierbij één zakje Parmezaanse kaas en ongeveer drie eetlepels plattekaas. Kruis af met zwarte peper en zout en mix tot puree. Doe daarna de geroosterde pompoen in de hakmolen of keukenrobot en mix deze ook tot puree.

Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak er op een hoog vuur de varkenshaasjes op zodat ze langs beide kant goudbruin zien. Zet daarna het vuur lager en dek af met een deksel. Laat gedurende een paar minuutjes verder garen.

Strijk aan de hand van een lepel het duo van puree op de borden. Snij de gebakken varkenshaasjes in schijven en leg ze tussen de puree. Leg hier en daar wat geroosterde spruitjes en werk het geheel af met balsamico spray. Tast toe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s