Raw raspberry cheesecake

Say cheeeeeeeeeeeeeeese cake!

Als dessertje met kerst? Goed idee voor je spijsvertering na al die gangen want de vulling is op basis van Griekse yoghurt. De probiotica herstelt je darmflora. 👌

Ingrediënten voor 1 cheesecake
500 gram volle Griekse yoghurt
400 gram diepvries frambozen
200 gram haver
100 gram zonnebloempitten
100 gram gedroogde pruimen
50 gram kokosschilfers
ronde springvorm
arachideolie
honing

Zo maak je het
Maal de havervlokken en de zonnebloempitten gedurende één minuutje in de keukenrobot of hakmolen fijn tot meel. Doe hetzelfde met de gedroogde pruimen. Doe deze ingrediënten in een mengkom en voeg hierbij een flinke scheut honing en een flinke scheut arachideolie. Meng de ingrediënten met een vork goed door elkaar tot een vast kruimelig deeg. Indien het te droog is, giet je er extra olie bij. Verdeel dit beslag gelijkmatig in de bodem van de springvorm en bak het in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°. Laat de gebakken bodem vervolgens goed afkoelen.

Doe de Griekse yoghurt in een mengkom samen met 300 gram ontdooide frambozen. Doe hierbij de kokosschilfers, een flinke scheut honing en het sap van één limoen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet het op de gebakken bodem in de springvorm. Laat de taart gedurende één nachtje opstijven en werk de bovenkant af met extra frambozen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s