Cabbage wrap with kidney bean falafel, crispy bacon, goat cheese and honey

With christmas we need to wrap things up.

Normaal gezien zeg ik dit zelden maar dit gerechtje is écht lekker lekker lekker!

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram rode kidneybonen
100 gram haver
4 sneden ongezouten ontbijtspek
1 ei
1 teen look
1 spitskool
1 potje smeerbare geitenkaas
zoet chilipoeder
zwarte peper
zout
bieslook
arachideolie
honing

Zo maak je het 
Doe de kidneybonen, de haver, het ei, de teen look, één eetlepel zoet chilipoeder, zout en zwarte peper in de hakmolen of keukenrobot. Mix de ingrediënten gedurende één minuutje op de hoogste stand. Zet dit een half uurtje in de koelkast. Rol daarna ongeveer 12 balletjes van het geheel (drie balletjes per persoon).

Snij het ontbijtspek in sliertjes en bak deze in een beetje arachideolie gedurende een paar minuutjes crispy op een pan en zet dit opzij.

Ontrafel van de spitskool vier volledige bladeren (gebruik de rest van de spitskool eventueel in de wok, lekker rauw in een salade of bij een stukje kip of kaas). Giet in een kookpot één centimeter diep arachideolie en zet dit op een hoog vuur. Doe er voorzichtig de balletjes in en frituur deze langs beide kanten iets langer dan een minuutje en haal ze er uit.

Leg in elk blad drie balletjes, een toefje geitenkaas, wat crispy gebakken spek en werk af met honing en bieslook. Vouw het blad spitskool zoals een wrap toe en tast toe! Lekker knapperig en heerlijke smaken door elkaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s