Mascarponemousse met granola en rood fruit

Weekends zijn voor verwennerij! ❤

Ingrediënten voor 4 porties
250 gram mascarpone
200 gram havervlokken
50 gram zonnebloempitten
3 eieren
arachideolie
honing
suikervervanger (lijkt op kristalsuiker)
bevroren frambozen en blauwe bessen

Zo maak je het
Meng de havervlokken met de zonnebloempitten, een flinke scheut arachideolie, een flinke scheut honing en één eetlepel suikervervanger. Verdeel dit gelijkmatig op een vel bakpapier op een bakplaat en bak dit in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200°. Roer in de helft van het bakproces de granola door elkaar zodat het geheel gelijkmatig gebakken is. Zet de gebakken granola opzij en laat hem krokant worden door hem een half uurtje te laten afkoelen.

Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer er de mascarpone door. Voeg beide mengsels samen en roer voorzichtig door elkaar. Let erop dat het mengsel luchtig blijft.

Verdeel de afgekoelde granola over de bodempjes van de glaasjes. Schep hierover de mascarponemousse en zet de glaasjes gedurende een paar uurtjes in de koelkast. Ontdooi de frambozen en de blauwe bessen en versier er de bovenkant mee. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s