Courgette pappardelle met tzatziki en blanke hazelnoten

Zoals jullie wel weten tracht ik elke dag simpel én gezond te koken. Nu is het nóg belangrijker om je immuniteit op peil te houden en aldus gezond te eten. Dat wil zeggen: veel groenten en fruit, vezels, eiwitten en veel water drinken. Maar daarnaast ook voldoende slapen en je normaal bioritme behouden, voldoende bewegen en ontspannen. Stress is altijd je grootste vijand. Neem dagelijks de tijd om je op een gunstige manier te voeden. Geef je lichaam wat het nu nodig heeft, de vechters van je immuunsysteem moeten nu extra sterk zijn. Geen nood om te hamsteren, maar ook geen moment om nu toe te geven aan je specifieke verlangens op vlak van voeding. Tracht zoveel mogelijk te werken met wat je in huis hebt. Dit gerecht is daar een mooi voorbeeld van. Het enige wat je nodigt hebt: één courgette, wat yoghurt, een beetje nootjes, olijfolie en wat kruiden. Veel liefs en relax.

Ingrediënten voor 1 persoon
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 courgette
1 teen look
1 handjevol blanke hazelnoten
olijfolie
dille
peper
zout

Zo maak je het 
Schil met een dunschiller brede slierten van de courgette. Doe deze in in een mengschaal, voeg de Griekse yoghurt toe en giet er een scheut olijfolie bij. Snij de blanke hazelnoten grof en doe ze bij de pappardelle. Pers er één teentje look bij, kruid af met dille, peper en zout en meng alle ingrediënten onder mekaar. Ziezo, klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s