Linguine met zeevruchten en zongedroogde tomaten in een getomateerde sherrysaus

Zeevruchten kan je zowel vers als diepgevroren kopen in de winkel. Aan jou de keuze. Veel verschil is er niet, enkel in prijs naar mijn mening. De zongedroogde tomaten kan je in een glasbokaal kopen of in de versafdeling. Wederom, dat kies je zelf!

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram zeevruchten
500 gram linguine
150 gram zongedroogde tomaten
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
20 milliliter witte sherry
100 milliliter melk
4 sjalotten
4 tenen look
verse of diepgevroren peterselie
viskruiden met dille
peper
olijfolie

Zo maak je het
1. Wanneer je hebt gekozen voor de diepgevroren zeevruchten is het belangrijk van deze de nacht ervoor te ontdooien in een vergiet en bewaart in de frigo. Het is belangrijk dat al het vocht uit de zeevruchten is, we willen namelijk geen waterige boel.
2. Pel de helft van de sjalotten en de look en versnipper deze over de zeevruchten. Giet er redelijk wat olijfolie over en kruid af met viskruiden met dille en peper. Laat dit gedurende een nachtje trekken in de koelkast zodat de smaken zich vermengen.
3. Snijd de zongedroogde tomaten en leg ze even aan de kant.
4. Verhit een kommetje met olijfolie en doe er de andere helft versnipperde sjalotten bij. Laat deze gedurende 2 minuten glazig worden door af en toe te roeren.
5. Voeg daarna de look in het kommetje en roer om. Giet er de melk over en voeg 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree toe. Roer met een garde in de saus. Voeg de peterselie en de peper toe en daarna de sherry. Laat nu goed doorkoken zodat de alcohol verdampt.
6. Verhit een pot met heet water en een scheut olijfolie op het vuur en kook de linguine al dente. Giet af in een vergiet en spoel kort met koud water zodat de linguine niet aan elkaar blijft kleven. Doe het geheel terug in dezelfde pot.
7. Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie en bak de zeevruchten. Je gaat zien dat er toch nog vocht vrijkomt. Dit is geen probleem, dit vormt een goede jus die een extra flair geeft aan de saus.
8. Voeg de gebakken zeevruchten en de saus bij de linguine en roer goed om.
9. Draai met een vleesvork in de linguine en serveer het in een draaiende beweging in een lus in een diep bord.
10. Garneer het geheel met de gesneden zongedroogde tomaten.

Tip – vleesvork
Een vleesvork is een vork met twee lange tanden. Dit wordt gebruikt om vlees vast te pinnen tijdens het draaien en het voorsnijden ervan. Vandaag krijgt dit vork een tweede functie en wordt het regelmatig gebruikt voor het dresseren van pasta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s