Salade zalm met een yoghurtdressing van dille en Granny Smith appel

Gezonde vetten op het menu.

Ingrediënten voor 2 personen
2 stukken zalmfilet
1 pakje jonge veldsla
10 snoeptomaatjes
10 radijzen
1 potje Griekse magere yoghurt
1 Granny Smith appel
5 takjes verse dille
1 citroen
olijfolie
zwarte peper
grof zeezout
viskruiden met dille

Zo maak je het
1. Marineer de zalmfilet in 3 eetlepels olijfolie en kruid af met viskruiden met dille en zwarte peper. Laat dit afgedekt gedurende 2 uur trekken uit de koelkast. Het is belangrijk voor het bakken en voor de smaak dat de zalm op kamertemperatuur is.
2. Verdeel de jonge veldsla in 2 diepe borden.
3. Snijd de snoeptomaatjes in 2 en verdeel deze in de borden.
4. Snijd de boven- en onderkant van de radijzen en snijd deze in schijfjes. Snijd deze schijfjes vervolgens in reepjes en verdeel deze in de borden.
5. Snijd de takjes dille en de Granny Smith appel in fijne stukjes.
6. Doe het potje magere Griekse yoghurt in een kommetje en voeg er de fijngesneden dille en Granny Smith stukjes aan toe. Pers het sap van 1 citroen over het geheel door er met een vork in te schroeven. Houd je hand onder het persen van de citroen zodat er geen pulp of eventuele pitten in terecht komen. Roer deze dressing goed om en kruid af met zwarte peper en grof zeezout.
7. Meng de dressing onder de veldsla, de snoeptomaatjes en de radijzen. Roer dit geheel goed om. Doe dit eventueel met je handen zodat de sla niet beschadigd wordt.
8.Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie op een hoog vuur en bak er langs beide kanten de zalm in. Dek de zalm af met een deksel en gaar deze gedurende 5 minuten. Draai de zalm tijdens het garen regelmatig om zodat deze niet aanbrandt.
9. Leg de gebakken zalm op de salade in de 2 diepe borden.

Tip – kamertemperatuur
Een te snelle switch van koud naar warm, kan er voor zorgen dat je vis of vlees te snel kan aanbranden. De vis of het vlees moet in zijn geheel op kamertemperatuur zijn zodat hun smaak kan vrijkomen. Dit is eigenlijk het geval voor alle voedingswaren die je gebruikt. Leg deze voor het bereiden van het gerecht een tijdje op voorhand uit de koelkast zodat alle smaken loskomen. Iets dat koud is, is niet ontspannen. Denk maar aan het menselijk lichaam, wanneer wij het koud hebben, zijn we ook niet ontspannen en komt onze eigenheid minder makkelijk naar boven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s