Aperitiefschotel

Voor ieder wat wils.

Ingrediënten voor 4 personen
1 zak scampi’s
4 tenen look
2 sjalotten
2 oranje paprika’s
1 aubergine
1 avocado
1 limoen
peper
zout
olijfolie
viskruiden
spelt crackers

Zo maak je het
1. Pel de scampi’s en verwijder eventueel het darmkanaal.
2. Pers 3 teentjes look en voeg ze bij de scampi’s.
3. Snij de sjalotten fijn en voeg ze bij de scampi’s.
4. Giet redelijk wat olijfolie over de scampi’s en kruid af met peper en viskruiden. Laat dit geheel gedurende een nacht trekken in de koelkast. Op deze manier vloeien de smaken goed door elkaar.
5. Snijd de oranje paprika’s in vier en verwijder de pitten. Snijd de stukken in lange reepjes. Bak deze in een beetje olijfolie op een pan en kruid af met peper en zout. Leg ze op een groot bord.
6. Verwijder de onder- en bovenkant van de aubergines. Snijd ze voor je eigen gemak horizontaal doormidden  en snijd deze vervolgens verticaal doormidden. Snijd repen van deze stukken van een halve centimeter breed.
7. Verhit een grillpan en giet er redelijk wat olijfolie in. Leg de repen aubergines op de grillpan en bestrooi ze met peper en redelijk wat zout. Draai de aubergines regelmatig om zodat ze langs beide zijden krokant bakken. Voeg geregeld extra olijfolie toe. Leg ze op het groot bord.
8. Leg de gemarineerde scampi’s op dezelfde grillpan en bak kort aan. Let er op dat de look niet verbrandt, deze verspreid in dat geval namelijk een vieze smaak. Leg de scampi’s op het groot bord.
9. Snijd de avocado doormidden en draai de twee helften rond zodat deze van mekaar komen. Verwijder de pit en lepel de inhoud van de avocado uit.
10. Doe de avocado in een keukenmachine samen met een teentje look, sap van een limoen, peper en zout. Mix dit tot een glad geheel. Je hebt nu guacamole. Serveer dit in een potje op het bord.

Tip – koud en warm
Deze aperitiefschotel kan zowel koud als warm geserveerd worden. Vergeet de mini- vorkjes niet!

Tip – aubergines
Het marineren en grillen van aubergines kan je op vele manieren. Hierboven beschrijf ik de manier die ik het minst tijdrovend vind en waarvan ik de smaken zeer goed ervaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s