Kip rood of kip groen

Kip, kip en kip! Oh wat hou ik van kip! Mager en boordevol eiwitten die je een stevige boost van kracht geven! We behouden het vocht van de groenten omdat deze een lekker soepje vormen die je een zalig vol gevoel geven!

Ingrediënten voor 2 personen
300 gram kipfilet
2 rode paprika’s
1 courgette
1 bundel lente-uitjes
4 sjalotten
2 eetlepels olijfolie
peper
kipkruiden
1 eetlepel groene currypasta
1 eetlepel rode currypasta

Zo maak je het
1. Snijd de rode paprika’s in vier stukken en verwijder de pitjes. Snijd deze in lange partjes en snijd deze vervolgens in blokjes. Je kiest zelf hoe groot je ze wilt.
2. Verwijder de onder- en bovenkant van de courgette en snijd deze in dunne schijven. Snijd in de dunne schijven lange repen en snijd deze vervolgens in blokjes. Zoals bij de paprika’s hierboven, je kiest zelf hoe groot je ze wilt.
3. Hak de lente- uitjes in fijne ringetjes.
4. Pel de sjalotten en hak deze in fijne stukjes.
5. Zet op het vuur twee kookpotten en giet er een lepel olijfolie in. Verhit de olijfolie en stoof de paprika’s in de ene kom en de courgette in de andere kom.
6. Verdeel de lente- uitjes en de sjalotten in beide kookpotten en laat mee stoven. Zet op een laag vuur met een deksel en roer het geheel regelmatig om.
7. Voeg in de kookpot met de groene groeten 1 eetlepel groene currypasta toe en roer om. Voeg in de kookpot met de rode groenten 1 eetlepel rode currypasta toe en roer om.
8. Snijd de kipfilet in blokjes en verdeel deze in beide kookpotten van zodra het vocht van de groenten is losgekomen. Op deze manier gaart de kip in het vocht van de groenten.
9. Strooi peper en kipkruiden over het geheel en dresseer in twee diepe borden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s