Glutenvrije pannenkoeken met aardbeien en- veenbessencoulis

Pannenkoeken zonder gluten én zonder suiker! Tenminste, zonder artificiële suiker!

Het fruit en de honing zorgen voor de natuurlijke zoete smaak dus je hebt helemaal geen extra suiker nodig! Glutenvrij bloem kan je trouwens vandaag niet alleen in de dieet- of natuurwinkel kopen, deze verkopen ze inmiddels ook al in een aantal supermarkten. Daarnaast geeft de amandelsmaak van de sojamelk een geheel andere dimensie aan de pannenkoeken in vergelijking met koemelk. Lactosevrij yes indeed!

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram glutenvrij bloem
5 eieren
800 milliliter sojamelk
100 gram aardbeien (vers of diepgevroren)
50 gram veenbessen (vers of diepgevroren)
honing
kokosolie

Voor de garnering
amandelschilfers
gebroken lijnzaad
chiazaad
walnoten
honing

Zo maak je het
1. Doe de bloem, de eieren en de melk in een kom en mix alles goed door elkaar. Laat het beslag 1 uur opstijven in de frigo zodat dit beter bakt.
2. Doe in een blender of keukenrobot de aardbeien en de veenbessen en voeg een flinke scheut honing toe. Mix het geheel tot je een dik sausje bekomt. Is het nog te waterig, voeg dan nog wat honing toe.
3. Verhit een pan op een hoog vuur met 1 eetlepel kokosolie en doe er naar eigen wens wat pannenkoekenbeslag in. Bak deze goudbruin langs beide kanten. Wil je kleine pannenkoekjes? Gebruik dan ijzeren vormpjes. Maar let op, wrijf deze goed in met kokosolie zodat de pannenkoekjes er niet blijven aankleven.
4. Leg de pannenkoeken op een bord en giet er de coulis over. Garneer met amandelschilfers, gebroken lijnzaad, chiazaad, met de hand gecrunchte walnoten en redelijk wat honing om het geheel extra lekker zoet te maken.

Tip – fruit en garnering
Je kan zelf experimenteren met allerlei soorten fruit, zaden en noten en ontdekken welke combinatie jij het lekkerst vindt! De coulis kan je bijvoorbeeld ook maken met mango en kiwi, frambozen en blauwe bessen, banaan en kaneel, … De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s