Suikervrije taartjes met blauwe bes

Wanneer ik een koffie of thee ga drinken, kijk ik eigenlijk gewoon uit naar de zoetigheid die erbij wordt geserveerd..

I know, guilty as charged right! Een stukje cake, een praline, een stukje chocolade, een koekje, … het maakt niet uit wat het is maar er hoort wel iets zoet bij! Koffie en thee zijn nu eenmaal getrouwd met een zoetigheid! Deze taartjes zijn suikervrij so no guilt, only pleasure! Geniet!

Ingrediënten voor 4 taartjes
1 rol bladerdeeg
2 eieren
4 bakvormpjes
20 gram kokosolie
80 gram bloem
250 gram blauwe bessen (bevroren of vers)
300 milliliter amandelmelk

Zo maak je het
1. Doe de bloem samen met de 2 eieren in een pot en roer deze met een garde.
2. Kook de melk in een kookpot op het vuur en giet deze daarna bij de bloem en de eieren. Roer goed met een garde tot je een smeuïge crème krijgt. Doe de crème terug in dezelfde kookpot en laat nog even koken op het laagste vuur. Ondertussen goed roeren want de crème mag niet aanbranden! Zet daarna de pot van het vuur en laat de crème afkoelen.
3. Smelt de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven en smeer er de bakvormpjes mee in.
4. Rol de bladerdeeg open en snijd deze in 4 taartstukken. Leg de 4 stukken bladerdeeg in de bakvormpjes, druk deze goed aan en verwijder de resten. Prik met een vork in de bodem zodat er tijdens het bakken lucht aan kan en de bladerdeeg aldus niet blijft kleven aan de bakvormpjes.
5. Verdeel de crème in de 4 bakvormpjes op de bladerdeeg en werk af met blauwe bessen.
6. Bak deze in een voorverwarmde oven gedurende 45 minuten op 180°.
7. Zet de afgebakken taartjes op een rooster uit de oven en laat deze gedurende 15 minuten afkoelen. Verwijder voorzichtig met een mes de taartjes van de bakvormpjes en serveer.

Tip – diepvriesfruit
Voor het bakken van taartjes kan je gerust beroep doen op diepvriesfruit. Verse blauwe bessen zijn niet goedkoop, de diepvriesversie is een pak goedkoper en zeker niet minder lekker! Omdat het een warm gerecht is, vormt het geen probleem om het diepvriesfruit er zo in te verwerken. Het is dus niet nodig het fruit vooraf te ontdooien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s