Kaneelpudding met bulgur, Granny Smith, geroosterde noten en honing

Bulgur als dessert? Yes!

Op zondag een lange en frisse parkwandeling maken om daarna gezellig met vrienden of familie achter de stoof je te verwarmen met een warme zoetigheid. Dit gerecht past perfect in dat plaatje! Of gewoon lekker als ontbijt, het zal je doen denken aan havermoutpap. Je hebt meteen de nodige vezels, eiwitten en vitaminen binnen! De bulgur zorgt voor de vaste textuur, de kaneel voor de smaak, de noten voor de crunchiness en de appel en de honing voor de zoetige toets! Enjoy!

Ingrediënten voor 10 porties
300 milliliter amandelmelk
4 eieren
2 kopjes bulgur
2 Granny Smith appels
1 eetlepel kokosolie
1 vanillestokje
gemengde noten
kaneelpoeder
kaneelstokje
chiazaad
gebroken lijnzaad
amandelschilfers
pompoenpitten
honing

Zo maak je het
1. Vul een kookpot met 4 kopjes water. Doe er de bulgur in en kook deze gaar tot al het water is geabsorbeerd.
2. Snij het vanillestokje in zijn lengte doormidden en snij met een mespunt de vrucht en de zaadjes weg.
3. Doe bij de gekookte bulgur de amandelmelk, de vrucht en de zaadjes van het vanillestokje en de dooiers van 4 eieren en breng aan de kook. Roer dit geheel regelmatig goed om en voeg naar smaak kaneelpoeder toe.
4. Snij de gemengde noten in stukjes en rooster deze samen met de pompoenpitten  en de amandelschilfers goudbruin op een grillpan zonder vetstof.
5. Snij 2 Granny Smith appels in schijfjes en stoof deze op dezelfde grillpan met 1 eetlepel kokosolie tot deze langs beide kanten goudbruin zien.
6. Voeg ondertussen wat chiazaad en lijnzaad toe aan de pudding en roer goed om.
7. Serveer de pudding in een schaaltje, leg er de gebakken appelschijfjes en geroosterde noten en pitten op, giet er een flinke scheut honing over en werk af met wat kaneelpoeder en een kaneelstokje.

Tip – bulgur
Bulgur wordt gemaakt van tarwe, heeft een subtiele notensmaak en is een goede vervanger van rijst of couscous. In de mediterrane of oosterse keuken kan je bulgur vaak vinden in salades of taboulé. Net zoals rijst kan je dit graanproduct verwerken in een pap of pudding. Wanneer je bulgur kookt, doe je er het dubbel aantal kopjes water bij. Bijvoorbeeld 1 kopje bulgur met 2 kopjes water. De korrels moeten zacht aanvoelen na het kookproces.

Tip – chiazaad
Chiazaad is een superfood, een bron van vele bouwstoffen. Het helpt mee je bloedspiegel in balans te brengen, om je spieren op te bouwen, goed voor je hart en je botten, etc. Daarnaast geven de zaden je een lang verzadigd gevoel aangezien deze in je maag opzwellen in samenspraak met vocht. Dus je gaat zeker geen honger hebben!

Tip – gebroken lijnzaad
Net zoals chiazaad een veel gebruikt superfood. Gebroken lijnzaad helpt je onder andere bij darmproblemen of wanneer je een trage stofwisseling hebt aangezien deze meewerken aan de afbraak van de stoffen die je opneemt. Daarnaast is gebroken lijnzaad ook ontzettend gunstig voor hart- en bloedvaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s