Gemarineerde roodbaars met basilicum en look, roodlof rauw en gaar en pastinaak- avocadomousse

Ingrediënten voor 2 personen
350 gram roodlof
300 gram roodbaarsfilet
20 basilicumblaadjes
3 tenen look
2 eieren
1 pastinaak
1 avocado
1/2 limoen
peper
zout
viskruiden met dille
olijfolie

Zo maak je het
1. Pel en pers de tenen look, doe ze samen met de basilicumblaadjes en een flinke scheut olijfolie in een keukenrobot. Mix dit gedurende 1 minuut, kruid af met peper, zout en viskruiden met dille en mix dit nogmaals 1 minuut.
2. Wrijf met een borsteltje de roodbaars in met de marinade en laat dit gedurende een nachtje afgedekt trekken in de koelkast.
3. Schil de pastinaak en snij er de onder- en bovenkant af. Snij de pastinaak in grove stukken en stoof deze gedurende 20 minuten op een laag vuur met 1 eetlepel olijfolie en een scheut water.
4. Snij de avocado doormidden en draai de 2 helften met je handen in tegengestelde richting om de avocado te openen. Lepel de avocado uit en doe de inhoud in een keukenrobot samen met het sap van 1/2 limoen, het geel van 2 eieren en de gestoofde pastinaak. Kruid af met peper en zout en mix het geheel tot je een smeuïge crème hebt.
5. Snij de onderkant van de stronken roodlof en trek de scheuten los. Bewaar 1/4 rauw en 3/4 om te stoven.
6. Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie en stoof er op een laag vuur de scheuten roodlof op met een beetje peper en zout.
7. Verhit een grillpan en grill er op een hoog vuur de gemarineerde roodbaarsfilet op tot deze langs beide kanten goudbruin ziet.
8. Serveer op een bord afwisselend de rauwe en de gare roodlof, de gegrilde roodbaars en een paar lepels pastinaak- avocadomousse. Besprengel het geheel eventueel met enkele restjes van de marinade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s