Soep van selder en prei met bacon en zure room

Verwarmend smakelijk soepje.

Ingrediënten voor 6 personen
150 gram bacon reepjes
5 stronken prei
3 tenen look
2 blokjes kippenbouillon
1 bundel groene selder
1 ajuin
olijfolie
zure room
peper
zout

Zo maak je het
1. Snij de onderkant van de stengels selder en prei en snij de stengels daarna in grove stukken. Doe ze in een vergiet en kuis ze met koud water. Doe ze daarna in een grote kookpot. Bewaar 1 stengel prei voor de garnering van de soep. Snij deze doormidden en vervolgens in kleine stukjes.
2. Pel de ajuin en de tenen look, verwijder de onder- en bovenkant en snij ze daarna in grove stukken. Doe ze bij de prei en de selder in de kookpot.
3. Vul de kookpot tot de groenten net onder water staan. Voeg 2 blokjes kippenbouillon toe en kook dit op een hoog vuur gedurende 30 minuten.
4. Mix met een staafmixer de groenten tot een vloeibaar geheel en kruid af met peper en zout.
5. Verhit een pan met 1 eetlepel olijfolie en bak er de bacon reepjes op tot deze lichtbruin zien. In vergelijking met spek heb je voor het bakken (en niet aanbranden) van bacon wel vetstof nodig door het lagere vetpercentage.
6. Giet de soep in een diep bord, leg er de gebakken bacon reepjes en de versneden stukjes prei in en werk af met 1 eetlepel zure room.

Tip – selder
Selder is de perfecte pittige bladgroente om te verwerken in een soep. Selder is arm aan calorieën en  zit boordevol vezels die de spijsvertering bevorderen.

Tip – bacon versus spek
Bacon is niet gelijk aan spek. Bacon bevat veel minder vet en verzadigd vet en daardoor dus ook minder calorieën. Bacon bevat meer eiwitten en minder koolhydraten in vergelijking met spek. Beiden bevatten wel evenveel zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s