Boerenkool met (ge)zoete aardappel en gorgonzola, gemarineerde rumsteak en een picklessausje

Koud weer vraagt om stevige boerenkost!

Ingrediënten voor 2 personen
150 gram fijngesneden boerenkool
20 basilicumblaadjes
2 zoete aardappels
2 tenen look
2 rumsteaks
peterselie
gorgonzola
olijfolie
honing
pickles
peper
zout
paprikapoeder

Zo maak je het
1. Snij de boerenkool in fijne stukjes en was deze met ijskoud water. Of koop reeds gesneden boerenkool in de supermarkt.
2. Pel en pers de tenen look en doe dit samen met de basilicumblaadjes, peper, zout, paprikapoeder en een flinke scheut olijfolie in de keukenrobot en mix dit gedurende 1 minuut. Dit vormt de marinade voor de rumsteak.
3. Leg de rumsteaks in een diep bord en giet er de marinade over. Wrijf de rumsteaks goed in met de marinade en laat een paar uurtjes afgedekt trekken in de koelkast.
4. Was de zoete aardappels en droog deze grondig af met een handdoek. Snij de zoete aardappels in hun lengte doormidden en vervolgens nog eens doormidden. Leg ze in een kom.
5. Doe bij de zoete aardappel wat versneden peterselie, peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Laat dit ook gedurende een paar uurtjes afgedekt trekken in de koelkast.
6. Leg de stukken gemarineerde zoete aardappels op een vel bakpapier op een bakplaat, giet er een scheut honing over en bak deze in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°.
7. Verhit een kookpot met 1 eetlepel olijfolie en stoof er gedurende 5 minuten de boerenkool in. Af en toe roeren zodat de boerenkool niet uitdroogt en lekker crunchy blijft in samenspraak met de olijfolie. Kruid dit af met een beetje peper en zout. Leg de gestoofde boerenkool op het bord en leg er een paar stukken zoete aardappel op. Brokkel hierover enkele stukjes gorgonzola en werk nogmaals af met een scheut honing.
8. Verhit een pan en bak er naar eigen wens de rumsteaks op. Haal ze daarna van het vuur en snij ze met een groot mes in schijfjes. Dresseer deze op het bord.
9. Doe 3 eetlepels pickles in een kommetje, giet er een scheut magere melk bij en zet dit gedurende 1 minuut in de microgolfoven. Even goed roeren en dresseren over de rumsteaks.

Tip – boerenkool
Deze kool is een herfst- en wintergroente die enorm veel ijzer en calcium bevat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s