Bloemkoolpizza

Maandag, voor velen een baaldag, maar niet met deze pizza van bloemkool! Let’s rooooooll.

Ingrediënten voor 1 pizza
100 gram havervlokken
1 bloemkool
1 ei
1 blik tonijn in eigen nat
1 blikje ansjovis
1 blikje zwarte olijven
1 bol mozzarella
1 sjalot
1/2 brik gezeefde tomaten
2 tenen look
10 snoeptomaatjes
basilicum
olijfolie
balsamico crème
peper
zout
Italiaanse kruiden
Provençaalse kruiden
chilivlokken
oregano
nootmuskaat

Zo maak je het
1. Snij de roosjes van de bloemkool en doe deze in een keukenrobot. Mix deze gedurende een paar minuten zodat de bloemkool een papje wordt.
2. Doe de gemixte bloemkool in een kom en zet deze gedurende 10 minuten in de microgolfoven.
3. Doe de verwarmde bloemkool in een keukenhanddoek en knijp deze zeer goed uit. Er komt redelijk wat vocht uit de bloemkool, het is belangrijk dat dit zo veel mogelijk wordt verwijderd om het deeg een zo vast mogelijke textuur te geven.
4. Doe 100 gram havervlokken in een keukenrobot en mix deze gedurende 30 seconden fijn. Doe dit in een kom.
5. Doe daarna de bloemkool in dezelfde kom en voeg 1 ei toe. Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en oregano. Kneed dit geheel goed door elkaar tot een bol en leg deze op een vel bakpapier op een bakplaat. Druk de bol goed plat met je handen zodat je een pizzabodem bekomt. Bak deze bodem gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
6. Pel de tenen look en doe deze in een keukenrobot samen met een handjevol basilicumblaadjes en een flinke scheut olijfolie. Mix dit gedurende 1 minuut en doe de marinade in een kommetje.
7. Haal de pizzabodem uit de oven en bedek deze met de gezeefde tomaten. Garneer de pizza naar eigen wens met stukjes tonijn, ansjovis, zwarte olijven, gesneden sliertjes sjalot, mozzarella, doorgesneden snoeptomaatjes en giet er met een lepel de marinade over. Kruid de pizza af met Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden en chilivlokken. Giet er hier en daar een scheutje olijfolie over en bak de pizza in de oven gedurende 30 minuten op 180°.
8. Neem de pizza uit de oven en garneer deze eventueel met een aantal blaadjes basilicum en balsamico crème.

Tip – balsamico crème
Je kan kiezen om deze ready made te kopen in de winkel of zelf te maken. Hoe? Warm in een kookpotje redelijk wat honing op en breng nét niet aan de kook. Doe er de balsamico azijn bij en laat even doorkoken tot je een stroop bekomt. Giet deze stroop in een kommetje of een tube. Je hebt nu balsamico crème.

Tip – garnering 
Jij kiest zelf naar eigen smaak welke ingrediënten je gebruikt voor de garnering van de pizza. Je kan eindeloos variëren en combinaties uitproberen. Kies steeds bewust voor een gezond zout ingrediënt om de pizza extra pit te geven. Hier heeft de ansjovis deze taak op zich genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s