Wortelspaghetti met gebakken chorizo in honing en Manchego

Ingrediënten voor 2 personen
1 kg wortelen
1 chorizo worst
1 stuk Manchego kaas
peterselie
bieslook
peper
zout
honing
olijfolie

Zo maak je het
1. Schil de wortelen en snij er de onder- en bovenkant van. Snij met een spiraalsnijder spaghetti van de geschilde wortels.
2. Verhit een wokpan met 2 eetlepels olijfolie en bak er gedurende 5 min de wortelspaghetti in. Strooi hierover redelijk wat bieslook en peterselie en kruid af met een beetje peper en zout.
3. Verwijder het vel van de chorizo worst en snij deze vervolgens naar wens in stukjes.
4. Verhit een pan zonder vetstof (het vet van de worst zal vrijkomen tijdens het verhitten) en bak er kort de stukjes chorizo op. Giet hier op het laatste moment redelijk wat honing over en roer de chorizo door elkaar gedurende 10 seconden. Neem de gebakken chorizo direct van de pan (suiker kan snel aanbranden)!
5. Dresseer de wortelspaghetti met een vleesvork en leg deze in een diep bord. Leg hierop de gebakken chorizo en werk af met een paar stukjes Manchego kaas.

Tip – spiraalsnijder
De spiraalsnijder is zeer populair geworden aangezien meer en meer mensen begonnen te zoeken naar een goed alternatief voor pasta met koolhydraten. De spiraalsnijder lijkt op een dunschiller waarbij je via een speciaal gebekt mesje lange slierten kan snijden/schillen van diverse groenten. Ondertussen bestaan hier al vele modellen in.

Tip – vleesvork
Een vleesvork is een vork met twee lange tanden. Dit wordt gebruikt om vlees vast te pinnen tijdens het draaien en het voorsnijden ervan. Vandaag krijgt dit vork een tweede functie en wordt het regelmatig gebruikt voor het dresseren van pasta.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s