Broccoli zoete aardappelballen met een kaasjasje en een pittige tomatendip

Have some balls, have some glory!

Ingrediënten voor 10 à 12 ballen
1 broccoli
1 tomaat
1 teen look
1 stuk Grana Padano
2 zoete aardappels
2 eetlepels magere Griekse yoghurt
bieslook
peterselie
peper
zout
Italiaanse kruiden
Provençaalse kruiden
paprikapoeder
ceyennepoeder
honing
olijfolie

Zo maak je het
1. Snij de roosjes van de broccoli en doe ze in een kookpot. Snij de zoete aardappels in grove stukken en doe ze in dezelfde kookpot. Vul de kookpot met water tot net boven de groenten. Kook deze gaar gedurende 30 minuten op een hoog vuur en giet deze nadien af.
2. Doe de gekookte groenten terug in de kookpot en doe er peterselie, bieslook en een scheut honing bij. Kruid goed af met peper, zout, Italiaanse en Provençaalse kruiden. Mix het geheel met een staafmixer tot alles goed vermalen is.
3. Voeg bij de gemalen groenten een beetje paneermeel toe en rol ballen van het geheel.
4. Rasp het stuk Grana Padano en rol er de bollen in. Leg de ballen nadien op een vel bakpapier op een bakplaat en giet er een scheut olijfolie over. Bak de ballen in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°.
5. Snij de tomaat in grove stukken en doe ze in een keukenrobot. Pel de teen look en doe deze ook in de keukenrobot. Voeg peterselie, bieslook en 2 eetlepels magere Griekse yoghurt toe. Kruid goed af met paprikapoeder, een beetje cayennepoeder en een beetje peper en zout. Mix dit gedurende 1 minuut zodat alle ingrediënten goed vermalen zijn. Je hebt nu je dipsausje.
6. Serveer de ovengebakken ballen als aperitiefhapje samen met de tomatendip. Werk eventueel af met nog wat extra bieslook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s