Orzo met bieslook, truffelolie en Parmezaanse kaas en zoete paprika’s gevuld met gehakt, mango en mozzarella

Een verwarmend zondagsgerechtje op een nieuwe terracotta pan van Sergio Herman! Bedankt Cook & Serve voor dit topcadeau!

Ingrediënten voor 2 personen
400 gram rundergehakt of kippengehakt
200 gram orzo
3 zoete puntpaprika’s
2 stengels lente ui
1 bol mozzarella
1/2 mango
bieslook
truffelolie
olijfolie
Parmezaanse kaas
peper
zout
paprikakruiden
Italiaanse kruiden

Zo maak je het
1. Snij de zoete puntpaprika’s in hun lengte doormidden en verwijder de zaadlijstjes.
2. Schil de mango en snij deze in zijn lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snij blokjes uit één deel van de mango.
3. Scheur de bol mozzarella in slierten of stukjes.
4. Snij de stengels lente ui in ringetjes.
5. Verhit een pan met één eetlepel olijfolie en bak er het gehakt op. Druk dit fijn met een vork en kruid af met peper, zout en paprikakruiden. Doe er op het laatste de ringetjes lente ui bij en laat nog 1 minuut sudderen. Roer alles goed om en doe het geheel in een kom.
6. Doe bij het gebakken gehakt de stukjes mango en roer goed om. Vul er de paprikapunten mee en leg er de mozzarella op. Overgiet de paprika’s met olijfolie en strooi er de Italiaanse kruiden over. Bak de gevulde paprika’s in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°.
7. Vul een kookpot met 1/4 heet water en laat dit koken. Doe er de orzo in en laat deze op een hoog vuur al dente garen gedurende 15 minuten. Giet de orzo af in een vergiet en doe deze in een schaal.
8. Doe bij de orzo een flinke scheut truffelolie, bieslook en Parmezaanse kaas. Doe dit op gevoel, jij kiest zelf hoeveel je van de ingrediënten wil smaken. Kruid goed af met peper en zout.
9. Leg de orzo samenstelling in een bord of schaal en leg er de gebakken gevulde paprika’s op.

Tip – orzo
Orzo of kritharaki is een soort pasta en wordt ook wel eens benoemd als Griekse deegwaren. De grootte en de vorm kan je vergelijken met een rijstkorrel. Velen zullen orzo herkennen door het populaire en traditionele Griekse vleesgerecht Giouvetsi of Youvetsi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s