Gegrilde snijbonen met boerenbrie, geroosterde noten, rozijnen, kiwi, honing en grof zeezout

Een boontje voor de natuur… het liefst puur! Licht maar smeuïg voorgerechtje voor met kerst of oudejaar… echt op tien minuten klaar!

Ingrediënten voor 2 personen
400 gram ongesneden snijbonen
50 gram gemengde noten
50 gram bruine rozijnen
1 stuk boerenbrie
1 kiwi
honing
olijfolie
grof zeezout

Zo maak je het
1. Vul een kookpot met 1/2 heet water en zet dit op een hoog vuur. Doe er de snijbonen in wanneer het water kookt. Laat deze gedurende 8 minuten doorkoken en giet ze dan af.
2. Snij het stuk brie in lange plakjes en leg ze even opzij.
3. Verhit een grillpan met één eetlepel olijfolie en gril er de snijbonen op zodat deze langs beide kanten een krokant korstje krijgen.
4. Snij de gemengde noten in grove stukken en rooster deze op een pan zonder vetstof op een hoog vuur zodat deze een licht gebakken toets krijgen.
5. Snij de onder- en bovenkant van de kiwi en snij deze vervolgens in schijfjes.
6. Serveer de gegrilde snijbonen en daarover de plakjes brie zodat deze lichtjes kunnen smelten. Strooi er de geroosterde noten, de rozijnen en het grof zeezout over. Werk tenslotte af met een paar schijfjes kiwi  en een flinke scheut honing.

Tip – snijbonen
Deze peulvrucht vormt een bron van eiwitten, ijzer, mineralen en vitaminen. De snijboon kan je op verschillende manieren bereiden, denk maar aan roerbakken, koken, grillen, in de oven, stomen, … Wanneer je de snijboon ongesneden eet, dien je wel op te letten dat je het onderste topje met de draad niet mee opeet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s