Vegan spaghetti met groene pesto

Eat vegan for a good reason.

Your body is your greatest buddy! Lang leve de spiraalsnijder thanks to Cook & Serve!

Ingrediënten voor 4 personen
3 tenen look
2 courgettes
2 pastinaken
2 stengels lente ui
1 kg wortels
1 basilicumplantje
1 doosje pijnboompitten
1 zakje veganistische Parmezaanse kaas
1 pakje zongedroogde tomaten
peterselie
peper
grof zeezout
Italiaanse kruiden
olijfolie

Zo maak je het
1. Snij de onder- en bovenkant van de wortels, de courgettes en de pastinaken. Schil enkel de wortels en de pastinaken.
2. Draai de courgettes, de wortels en de pastinaken door de spiraalsnijder tot pasta en leg ze in een kom.
3. Snij de stengels lente ui in ringetjes en leg ze in een kommetje.
4. Verhit een pan zonder vetstof en rooster er op een hoog vuur de pijnboompitten op zodat deze langs beide kanten lichtbruin zien. Leg ze daarna in een kommetje.
5. Doe in een keukenrobot de helft van de geroosterde pijnboompitten, 20 basilicumblaadjes, 3 gepelde tenen look, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, een flinke scheut water en een flinke scheut olijfolie. Kruid dit goed af met peper en zout en mix het gedurende 1 minuut. Dit vormt je groene pesto.
6. Verhit een wokpan met een flinke scheut olijfolie en bak er de groentespaghetti in. Voeg er peterselie en Italiaanse kruiden aan toe en kruid af met peper en grof zeezout. Roerbak de spaghetti tot de slingers lichtjes bruin zien. Voeg op het einde de groene pesto toe en roer alles nogmaals goed door elkaar.
7. Dresseer de groentespaghetti in een diep bord of schaal en strooi er de ringetjes lente ui, de geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas over. Werk af met enkele zongedroogde tomaatjes en enkele blaadjes basilicum.

Tip – spiraalsnijder
De spiraalsnijder is zeer populair geworden aangezien meer en meer mensen begonnen te zoeken naar een goed alternatief voor pasta. De spiraalsnijder lijkt op een dunschiller waarbij je via een speciaal gebekt mesje lange slierten kan snijden/schillen van diverse groenten. Ondertussen bestaan hier al vele modellen in. De mijne komt van bij Cook & Serve en is enorm praktisch! Een echte must have voor veggie lovers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s