Hamburger van varkensmignonette en ovenfrietjes

Geen etiquette, alleen maar pret met deze hamburger van varkensmignonette!

Ingrediënten voor 2 personen
300 gram varkensmignonetten
300 gram magere Griekse yoghurt
4 aardappels
2 Turkse broodjes
1 aubergine
1 courgette
1 tomaat
1/2 komkommer
graanmosterd
honing
olijfolie
bieslook
peterselie
oregano
zwarte peper
grof zeezout

Zo maak je het
1. Snij de onder- en bovenkant van de courgette en de aubergine en snij deze vervolgens in schijfjes. Verhit een grillpan met redelijk wat olijfolie en gril er langs beide kanten de schijfjes op. Kruid goed af met zwarte peper, zout en oregano. Leg de gegrilde schijfjes even opzij.
2. Snij de tomaat in schijfjes en gril deze op dezelfde manier op de grillpan. Leg deze ook even opzij.
3. Snij de komkommer in schijfjes en leg deze even opzij.
4. Snij de aardappels met hun schil doormidden, vervolgens in schijfjes en daarna in frietjes. Leg ze in een kom en voeg zwarte peper, grof zeezout, bieslook en oregano toe. Giet hier een flinke scheut olijfolie aan toe en roer alles goed door elkaar. Leg de frieten op een vel bakpapier op een bakplaat en bak deze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.
5. Snij de varkensmignonetten doormidden en vervolgens in lapjes. Doe deze in een kom en voeg er zwarte peper, grof zeezout, bieslook, kipkruiden en peterselie aan toe. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en roer alles goed door elkaar. Verhit een pan en bak er op een hoog vuur de gemarineerde lapjes op zodat deze langs beide kanten lichtbruin zien.
6. Doe 300 gram magere Griekse yoghurt in een keukenrobot samen met 4 eetlepels graanmosterd en een flinke scheut honing. Doe hierbij bieslook en peterselie en kruid af met zwarte peper en grof zeezout. Mix dit gedurende 30 seconden, je hebt nu je sausje.
7. Snij de broodjes doormidden en leg deze een paar minuten in de oven bij de frietjes. Leg er in laagjes naar keuze de honing mosterdsaus, de gebakken varkensmignonette, de geraspte Morbier kaas, de gegrilde groenten en de komkommer tussen en serveer dit met de ovengebakken frietjes.

Tip – Morbier kaas
Morbier kaas is een romige Franse kaas die half hard is, een gewassen korst heeft en gemaakt wordt van rauwe koemelk. De kaas heeft een licht notige zoete smaak en wordt vaak gegeten als dessert maar past daarnaast ook bij eender ander gerecht! Je kan de geraspte kaas ook op de gesneden broodjes leggen voor je deze in de oven steekt, voor een extra smeltsensatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s