Lamsribbetjes met rozemarijn en look, mini rode bieten met geitenkaas en honing en gele krieltjes met bieslook

At the table, only silence with these lambs!

Ingrediënten voor 2 personen
400 gram lamsribbetjes
250 gram gele krieltjes
200 gram mini rode bieten
150 gram geitenkaas
4 tenen look
rozemarijn
bieslook
zwarte peper
grof zeezout
olijfolie
honing

Zo maak je het
1. Doe in een keukenrobot twee versneden takjes rozemarijn, zwarte peper, grof zeezout, vier tenen look en een flinke scheut olijfolie. Mix dit gedurende één minuut, dit vormt je marinade. Giet dit over de ribbetjes in een schaal en dop ze goed doorheen de marinade. Laat ze een nachtje afgedekt trekken in de koelkast.
2. Marineer de gele krieltjes met bieslook, zwarte peper, grof zeezout en een flinke scheut olijfolie. Laat dit ook een nachtje afgedekt trekken in de koelkast.
3. Was de rode bietjes grondig met koud water en doe ze daarna in een kookpot en vul deze met heet water tot deze net onder staan. Doe er een beetje zout bij en kook deze op een hoog vuur gedurende 25 minuten. Giet de rode bietjes af in een vergiet en doe ze in een schaal. Voeg grof zeezout olijfolie en een flinke scheut honing toe en meng dit goed door elkaar. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat en rooster deze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.
4. Leg de gemarineerde krieltjes bij de rode bietjes op hetzelfde vel bakpapier op de bakplaat en bak deze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.
5. Verhit een grillpan en gril er de gemarineerde lamsribbetjes op zodat deze langs beide kanten goudbruin zien.
6. Serveer de gegrilde lamsribbetjes, de ovengebakken krieltjes en rode bietjes op een groot bord. Leg een paar stukjes geitenkaas bij de rode bietjes, giet hier nog een scheutje honing over en werk af met grof zeezout. Leg ter versiering nog een takje rozemarijn bij de lamsribbetjes.

Tip – rode bieten
Rode bieten zijn een bron van natuurlijke multivitamines! Ze zitten boordevol antioxidanten, ze zuiveren lichaam en geest, ze verlagen bloeddruk en cholesterol, ze verhogen het uithoudingsvermogen en bezitten massa’s vitaminen en mineralen. Met andere woorden, een ware boost voor je gezondheid! Bovendien passen ze zowel in de winter als in de zomer in koude én warme gerechten aangezien je ze op diverse manieren kan bereiden! Koken, grillen, stoven, bakken, … You name it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s