Vegetarische balletjes met brie dip

Always in the mood for some healthy finger food!

Ingrediënten voor 20 balletjes
100 gram rode splitlinzen
100 gram havervlokken
100 gram magere Griekse yoghurt
50 gram brie
1 zoete aardappel
1 pastinaak
1 ajuin
1 teen look
1 ei
peterselie
zwarte peper
grof zeezout
pikante paprikakruiden
cayennepeper
honing
olijfolie

Zo maak je het 
1. Kook de rode splilinzen in 600 milliliter heet water op een hoog vuur tot het water is geabsorbeerd. Giet de gekookte splitlinzen daarna af in een vergiet en doe ze in een grote kom.
2. Schil de zoete aardappel en de pastinaak en snij ze in grove stukken. Doe ze in een kookpot.
3. Pel de ajuin en de teen look. Snij de onder- en bovenkant weg en snij ze vervolgens in grove stukken. Doe deze in de kookpot bij de zoete aardappel en de pastinaak. Vul de kookpot met heet water tot de groenten net onder staan. Kook deze op een hoog vuur gedurende 20 minuten.
4. Doe 100 gram havervlokken in een keukenrobot en mix deze op de hoogste stand gedurende 30 seconden tot havermeel. Doe dit bij de gekookte splitlinzen in de kom en voeg er 1 ei aan toe.
5. Giet de zoete aardappel, de pastinaak, de ajuin en de teen look af in een vergiet en doe deze daarna terug in de kookpot. Mix met een staafmixer de groenten tot puree en doe dit bij de splitlinzen, het havermeel en het ei in de grote kom.
6. Kruid het geheel af met flink wat grof zeezout en zwarte peper. Voeg wat pikante paprikakruiden, peterselie en een snufje cayennepeper toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit afgedekt gedurende een nachtje opstijven in de koelkast.
7. Rol balletjes van de opgesteven massa en leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Giet er een scheutje olijfolie en een scheutje honing over. Bak deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180° langs de ene kant. Draai de balletjes daarna om en bak deze nog eens 15 minuten op 180° langs de andere kant.
8. Doe 100 gram magere Griekse yoghurt, 50 gram brie, peper en zout in een keukenrobot en mix dit op de hoogste stand gedurende 30 seconden. Je hebt nu je brie dip.
9. Haal de gebakken balletjes uit de oven, serveer deze in een schaaltje of op een bord samen met de brie dip en extra peterselie.

Tip – brie dip
Je kan kiezen om de brie dip koud of warm te serveren. Indien je hem warm wil serveren, zet je deze gedurende 45 seconden in de microgolfoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s