Fishburger

Burgers are an important part of life… But never ever eat them with fork and knife.

Ingrediënten voor 6 burgers
650 gram kabeljauwfilet
250 gram magere Griekse yoghurt
20 snoeptomaatjes
10 radijzen
6 stengels lente ui
6 Italiaanse bollen
6 zoete ajuinen
1 bundel paarse boerenkool
1 ei
1 zakje ruccola salade
1/2 komkommer
1/2 limoen
peterselie
peper
zout
viskruiden met dille
paneermeel
olijfolie

Zo maak je het
1. Snij de kabeljauw in grove stukken en doe deze in de keukenrobot. Mix dit op de hoogste stand tot je een vaste mousse hebt. Doe dit in een grote kom, voeg één ei, peterselie en paneermeel toe. Kruid af met peper, zout en redelijk wat viskruiden met dille. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Maak van de massa met vormpjes of met je handen zes burgers.
2. Snij de stengels lente ui in ringetjes, snij de snoeptomaatjes in hun lengte in drie schijfjes, snij de radijzen en de komkommer in schijfjes en doe deze groentjes allemaal apart in een kommetje.
3. Snij de onder- en bovenkant van de ajuinen en snij deze vervolgens doormidden. Snij snippers van de ajuinen en bak deze op een pan met één eetlepel olijfolie gedurende 3 minuten. Leg de gebakken ajuintjes op een vel keukenpapier en dep zo veel mogelijk het vet weg. Leg de ajuintjes op een vel bakpapier op een bakplaat en bak deze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 150°. Roer de ajuintjes af en toe door elkaar zodat deze niet aanbranden. Je hebt nu gedroogde ajuintjes.
4. Snij de bladeren van de boerenkool en neem deze beurt per beurt met je handen samen. Snij deze met een fijn mesje in grove stukken en bak deze in een wokpan met één eetlepel olijfolie. Kruid af met een beetje peper en zout en roer dit gedurende vijf minuten om. Doe de gewokte boerenkool daarna in een kom.
5. Doe 250 gram magere Griekse yoghurt in een kommetje, samen met versneden radijsjes, flink wat peterselie en het sap van een halve limoen. Kruid af met peper en zout en roer alles goed door elkaar. Dit is je magere tartaarsaus.
6. Verhit een pan met 2 eetlepels olijfolie en bak er op een hoog vuur langs beide kanten de visburgers op zodat deze een bruin korstje krijgen. Dek daarna af met een deksel en laat gedurende 7 minuten verder garen.
7. Snij de Italiaanse bollen doormidden en rooster deze een paar minuutjes in de oven.
8. Garneer naar eigen smaak de gebakken burgers met de garnituur en de tartaarsaus. Duw de hamburger nadien goed plat zodat je deze in je mond kan nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s