Citroencake met gebroken lijnzaad

When life gives you lemons…

Ingrediënten
200 gram magere Griekse yoghurt
150 gram havervlokken
150 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram kokosolie
100 gram gebroken lijnzaad
7 citroenen
3 eieren
honing
bakpoeder

Zo maak je het
1. Doe de havervlokken in een keukenrobot en mix dit gedurende 30 seconden op de hoogste stand tot meel. Doe dit in een maatbeker.
2. Verhit de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven gedurende één minuut en doe dit bij het havermeel in de maatbeker. Hou een beetje gesmolten kokosolie over om daarna de bakvorm in te vetten.
3. Doe het boekweitmeel, 150 gram magere Griekse yoghurt, de eieren, een snufje bakpoeder en een scheut honing in de maatbeker bij het havermeel en de gesmolten kokosolie.
4. Pers zes citroenen en zeef het sap daarna over de maatbeker. Mix met een staafmixer het geheel gedurende één minuut zodat alle ingrediënten zich goed vermengen. Voeg dan pas het citroensap toe en roer met een lepel alles goed door elkaar.
5. Vet de bakvorm in met de resterende gesmolten kokosolie. Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°.
6. Doe in een kommetje 50 gram magere Griekse yoghurt samen met het sap van één citroen en roer dit met een lepel goed door elkaar. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart gedurende de laatste 10 minuten van het bakken.

Tip – gebroken lijnzaad
Net zoals chiazaad een veel gebruikt superfood. Gebroken lijnzaad helpt je onder andere bij darmproblemen of wanneer je een trage stofwisseling hebt aangezien deze meewerken aan de afbraak van de stoffen die je opneemt. Daarnaast is gebroken lijnzaad ook ontzettend gunstig voor hart- en bloedvaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s