Gepocheerd ei met avocado, paarse boerenkool en basilicumdressing

An egg a day and I’m on my way!

Ingrediënten voor 2 personen
20 basilicumblaadjes
5 takken paarse boerenkool
2 eieren
1 avocado
sesamzaadjes
olijfolie
azijn
zwarte peper
grof zeezout

Zo maak je het
1. Doe de basilicumblaadjes samen met een flinke scheut olijfolie, zwarte peper en grof zeezout in een keukenrobot. Mix dit gedurende 1 minuut op de hoogste stand. Doe de basilicumdressing in een potje.
2. Snij de avocado in zijn lengte doormidden en draai met je handen de twee helften in tegenovergestelde richting zodat de twee helften van elkaar loskomen. Verwijder de schil en snij reepjes uit de avocado.
3. Verhit een pan zonder vetstof en rooster er de sesamzaadjes op zodat deze een bruin laagje krijgen. Doe ze daarna in een kommetje.
4. Scheur de blaadjes van de takken paarse boerenkool en snij deze gebundeld in grove stukken. Verhit een wokpan met één eetlepel olijfolie en bak er gedurende twee minuten op een hoog vuur de boerenkool in. Roer voldoende tijdens het bakproces. Kruid af met peper en zout en doe de gebakken paarse boerenkool in een schaal.
5. Vul een kookpotje met 3/4 heet water en zet dit op een hoog vuur. Voeg een scheut azijn toe wanneer het water kookt. Zet de kookpot op een laag vuur en maak met de onderkant van een vork een draaikolk in het midden van het kokend water. Breek er voorzichtig het eitje in en zet de kookpot vervolgens weer op een hoog vuur. Laat het ei zich gedurende één à twee minuten inwikkelen en schep het daarna voorzichtig met een lepel uit de pot. Herhaal dit proces voor het tweede ei.
6. Leg de gebakken paarse boerenkool op een bord. Leg daarop de stukjes avocado en strooi er de geroosterde sesamzaadjes over. Leg het gepocheerd ei in het midden van het geheel en maak er met een scherp mesje enkele kervingen in zodat het eigeel er kan uitvloeien. Kruid het geheel goed af met zwarte peper en grof zeezout en werk af met de basilicumdressing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s