Thaise groene curry met kip

Groene curry, niet zómaar een groene smurrie!

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram kip
200 gram groene curry pasta
200 gram verse doperwten
200 gram sugar snaps
5 stengels lente ui
2 tenen look
2 groene pepers
2 laurierbladeren
2 blikken kokosmelk
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels vissaus
1 stuk gember
1 bussel koriander
1 groene paprika
1 broccoli
1 courgette
1 limoen
koriander kruiden
geroosterde sesamzaadjes
peper
zout

Zo maak je het
1. Snij de kip in slierten en leg deze in een kom.
2. Snij de stengels lente ui en de groene pepers in ringetjes en leg deze in een kommetje. Verwijder de zaadjes van de groene pepers niet, deze zorgen namelijk voor de pittige toets dat typisch is aan dit gerecht.
3. Schil het stuk gember en snij het in zeer fijne stukjes. Leg dit even opzij.
4. Neem de blaadjes van de koriander met je handen bij elkaar en snij deze in grove stukken. Leg dit even opzij.
5. Snij de paprika in zijn lengte doormidden en snij vervolgens de stukken nog eens doormidden. Verwijder de zaadlijstjes en snij de paprika in reepjes. leg ze even opzij.
6. Snij de roosjes van de broccoli en leg deze in een kookpot. Vul de kookpot met heet water, tot de roosjes net onder zijn. Kook de broccoli gedurende 10 minuten en zeker niet langer! De broccoli moet nog knapperig zijn en mag zeker niet overkookt zijn. Later in het kookproces wordt deze nogmaals verhit en gaat het garen verder.
7. Snij de onder- en bovenkant van de courgette en snij deze vervolgens in zijn lengte doormidden. Snij uit de twee stukken halve schijfjes en doe deze in een grote kom samen met de doperwten, de sugars naps en de reepjes groene paprika. Vul de kom met heet water tot de groenten net onder staan. Kook dit gedurende 7 minuten en giet af in een vergiet.
8. Verhit een wokpan met één eetlepel kokosolie en bak er de reepjes kip in tot deze lichtjes gaar zijn. Voeg er daarna de gekookte groenten aan toe. Roer alles goed door elkaar en kruid af met flink wat peper, zout en koriander kruiden.
9. Verhit een kookpot en giet er de blikken kokosmelk in. Voeg vervolgens de groene curry pasta toe, de versneden koriander, de versneden groene pepers, de geperste look, twee laurierbladeren, het sap van één limoen, één eetlepel kokosolie en twee eetlepels vissaus. Laat dit goed doorkoken en roer dit goed om met een garde. Kruid af met peper, zout en koriander kruiden. Giet het kokende geheel in de wokpan bij de groenten en de kip.
10. Laat het geheel in de wokpan vervolgens op een laag vuur gedurende 10 minuten sudderen zodat alle smaken zich goed vermengen en de aroma’s vrijkomen. Serveer de groene curry in een kommetje en werk af met extra koriander blaadjes, groene peper, lente ui, limoen en geroosterde sesamzaadjes.

Tip – rijst of noedels
Serveer de groene curry in een schaaltje vergezeld van rijst of noedels.

Tip – chili pepers
Let goed op wanneer je een chili peper snijd voor je ogen of eventuele wondjes. Doe voor alle zekerheid wegwerphandschoenen aan tijdens het snijden van de peper en was daarna grondig je handen. Slaag je er toch in om afgeleid een veeg in je oog te smeren, hou er dan een schijf citroen tegen en was daarna je oog grondig met koud water.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s