Coconut cheese chunks

Please don’t order unhealthy junk, you will get that hunk if you eat this coconut cheese chunk.

Ingrediënten voor
500 gram magere Griekse yoghurt
200 gram kokosrasp
150 gram haver
120 gram kokosolie
100 gram dadels
100 gram kokossnippers
50 gram pompoenpitten
50 gram zonnebloempitten
1 blik kokosmelk
honing

Zo maak  je het
1. Doe de haver, de pompoenpitten en de zonnebloempitten in een keukenrobot en mix deze op de hoogste stand tot meel. Doe dit daarna in een grote kom.
2. Verwijder de pitten van de dadels en doe de dadels in een keukenrobot. Voeg een beetje honing toe en mix dit op de hoogste stand gedurende twee minuten tot je een soort kneedbare bol krijgt. Doe deze ook in de grote kom.
3. Verhit de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven gedurende één minuut. Giet dit in de kom en gebruik een beetje om een bakvorm mee in te vetten.
4. Kneed de ingrediënten goed door mekaar en doe het geheel in de ingevette bakvorm. Druk dit met je handen goed aan en bak de bodem in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°. Haal de afgebakken bodem uit de oven en laat deze afkoelen.
5. Doe de magere Griekse yoghurt, het blik kokosolie en de kokosrasp in een kom en voeg naar eigen smaak honing of zoetstof toe. Roer alles met een lepel grondig door elkaar en giet het beslag op de afgebakken bodem in de bakvorm.
6. Laat het geheel gedurende een nachtje opstijven in de koelkast en werk af met de kokossnippers. Snij het geheel in stukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s