Veggie lasagne

Voel je je vandaag net zo nutteloos als de ‘g’ in lasagne?

Deze brengt je met je gedachten tot in het zonnige Spanje  😉

Ingrediënten
500 gram magere Griekse yoghurt
400 gram Emmentaler kaas
300 gram lasagne bladen
3 tenen look
2 aubergines
2 courgettes
2 blikken artisjok harten
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 zoete rode puntpaprika
peterselie
oregano
Italiaanse kruiden
peper
zout
pikant paprikapoeder
chili vlokjes
basilicum plantje

Zo maak je het
1. Snij de onder- en bovenkant van de aubergines en de courgettes. Snij deze vervolgens in dunne plakken.
2. Verhit een grillpan met olijfolie en gril er de plakjes aubergines en courgettes op. Gril deze tot ze langs beide kanten een krokant korstje hebben. Kruid doorheen het grillproces goed af met peper en zout en voeg regelmatig nieuwe olijfolie toe. Aubergines zijn zoals sponsen en absorberen heel veel olijfolie. Leg de gegrilde aubergines en courgettes op een bord apart.
3. Doe de magere Griekse yoghurt in een keukenrobot samen met drie tenen gepelde look, één blik tomatenblokjes, één blikje tomatenpuree en één versneden zoete rode puntpaprika. Mix dit op de hoogste stand gedurende  2 minuten.
4. Giet het geheel in een kom of maatbeker en voeg er naar eigen smaak peper, zout, peterselie, oregano, Italiaanse kruiden, pikant paprikapoeder en chili vlokjes aan toe. Roer dit alles goed door mekaar. Dit vormt je saus.
5. Neem een grote ovenschaal en werk in laagjes. Vet de ovenschaal eerst even in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem met lasagne bladen, vervolgens met de gegrilde plakjes aubergine, een beetje saus en Emmentaler kaas. Weer de lasagne bladen, vervolgens de gegrilde courgettes, een beetje saus en Emmentaler kaas. Weer de lasagne bladen, stukjes artisjok, een beetje saus en Emmentaler kaas. Blijf dit proces herhalen tot je ingrediënten op zijn.
6. Werk de bovenkant van de lasagne af met redelijk wat saus en een flinke dosis Emmentaler kaas. Bak de lasagne in een voorverwarmde oven gedurende 50 minuten op 180°.
7. Serveer de stukken lasagne met een extra scheutje olijfolie en een takje basilicum.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s