Zalmballetjes met magere tartaarsaus

Zalm, haver, ei, limoensap en kruiden… Blend it, roll it, bake it!

Ingrediënten voor 20 balletjes
250 gram zalmfilet
125 gram Griekse magere yoghurt
100 gram havervlokken
4 stengels lente ui
1 ei
1 limoen
1 sjalot
peterselie
peper
zout
viskruiden met dille
olijfolie

Zo maak je het
1. Snij het topje van de stengels lente ui en snij de stengels in ringetjes. Doe ze in een kommetje.
2. Pel de sjalot en snij deze in snippers. Doe deze ook in het kommetje samen met de magere Griekse yoghurt, het sap van 1/2 limoen, peterselie, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Dit is je magere tartaarsaus. (laat de saus een nachtje rusten in de koelkast voor extra smaak en pittigheid)
3. Doe de havervlokken in een keukenrobot en mix deze gedurende 30 seconden tot meel. Doe het meel in een kom.
4. Doe de zalm in stukken in de keukenrobot en mix deze fijn. Doe dit bij het meel samen met één ei, het sap van 1/2 limoen, peper, zout en viskruiden met dille. Kneed alles goed door mekaar en laat het geheel een half uurtje opstijven in de frigo.
5. Rol de balletjes van het opgesteven geheel. Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak er op een hoog vuur de balletjes op zodat ze langs beide kanten goudbruin zien. Dek ze daarna af met een deksel en laat ze op een laag vuur gedurende een paar minuten verder garen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s