Blueberry cheesecake

I always carry a knife in my purse. You know, in case of cheesecake or something.

Ingrediënten
1 kg magere Griekse yoghurt
500 gram blauwe bessen
200 gram hazelnoten
150 gram haver
100 gram gedroogde vijgen
100 gram kokosolie
2 limoenen
zoetstof

Zo maak je het
1. Doe de hazelnoten in een keukenrobot en mix ze op de hoogste stand gedurende 30 seconden tot meel. Doe hetzelfde met de haver en doe dit in een grote kom.
2. Verhit de kokosolie in een kommetje in de microgolfoven gedurende één minuut en doe dit in de keukenrobot samen met de vijgen. Hou een beetje kokosolie over om de springvorm mee in te vetten.
3. Mix de kokosolie en de vijgen op de hoogste stand gedurende 30 seconden en doe dit daarna ook in de kom. Voeg een scheut zoetstof toe en kneed alles goed door elkaar.
4. Verdeel het beslag in de ingevette springvorm en druk met je handen alles goed aan. Bak de bodem in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 180°. Haal de gebakken bodem uit de oven en laat deze 30 minuten afkoelen.
5. Doe de magere Griekse yoghurt in een grote kom samen met het sap van twee limoenen, een scheut honing of zoetstof en 250 gram blauwe bessen. Roer alles voorzichtig door elkaar en verdeel het beslag over de gebakken bodem. Zet de cheesecake in de koelkast en laat deze gedurende een nachtje opstijven.
6. Haal de cheesecake uit de koelkast en leg er de andere 250 gram blauwe bessen op.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s